Doğu Hilafeti’nin Toprakları İslam Fethinden Timur’a Mezopotamya, Iran Ve Türkistan
KATEGORİ: Tarih
Çin: Tarih, Kültür ve Medeniyet
Kuzey Kafkasya Halkları
Milletim Bahtiyar Olsun Celal Bayar’ın Cumhurbaşkanlığı Dönemi
Bütün Şiirleri (Ciltli-Sert Kapak): Kendi Gök Kubbemiz, Eski Şiirin Rüzgârlarıyle, Rubâîler ve Hayyam Rubâîlerini Türkçe Söyleyiş
KATEGORİ: Edebiyat
Batı’da ve Türkiye’de Sergicilik Tarihi
KATEGORİ: Sanat
Alexander Graham Bell: Bağlantı Kurma
KATEGORİ: Bilim
Madde, Uzay ve Zaman: Antik Teoriler ve Takipçileri
KATEGORİ: Felsefe
HOŞ GELDİNİZ
{{ item.productName }} {{ item.quantity }} Adet {{ item.productPriceString }}
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR
Pantheon
Yazar
VBKY’nin insan ve toplum kitaplığı, “Pantheon” ile genişlemeyi sürdürüyor. Antik Roma dini tarihi alanında günümüzün en saygın ve üretken uzmanlarından biri kabul edilen Jörg Rüpke’nin uzun yıllara yayılan araştırmalarının doruk noktalarından biri olan bu çalışma, okuyucuya yalnızca sağlam ve çok yönlü bir bilimsel bakış açısı değil, aynı zamanda sürükleyici bir anlatı da sunuyor. Atilla Dirim ve Ekin Öyken’in titiz çevirisiyle Türkçeye kazandırılan “Pantheon”, kadim inançların dünyasına yeni bir kapı aralıyor. Jörg Rüpke, antik Akdeniz ve Roma’ya ilişkin, antik metinlerden yazıtlara ve çeşitli arkeolojik buluntulara uzanan çok zengin bir malzemeyi, çeşitli kültür kuramlarının kesişiminde ve özellikle din sosyolojisinin “yaşanan din” (İng. lived religion) yaklaşımı çerçevesinde ustalıkla ele alıyor. Bu sağlam, çok yönlü bilimsel bakışı, sürükleyici bir dil ve anlatıyla okuyucusuna sunuyor.
Kitaptan:
“Bu kitabın anlatmak istediği bir hikâye var. Çoğumuzun hayal gücünün çok ötesinde olan bir dünyanın bizimkine, en azından belirli bir noktada, çok benzeyen bir dünyaya nasıl dönüştüğünün hikâyesi. Kısaca söylemek gerekirse: İnsanların dinsel ritüelleri uyguladığı bir dünya, bireylerin çeşitli dinlere mensup olabileceği bir dünya hâline geldi. Bu hikâye, öyle sıradan bir hikâye değil. Burada anlatılacak olan değişimlerin yaşanması kaçınılmaz değildi, o değişimleri kimse tahmin edemezdi. Ayrıca bunlar geri döndürülemez de değildi, tam aksine.”
Yazar Hakkında;
Almanya’daki Erfurt Üniversitesi’nin Din Araştırmaları kürsüsünde daimi öğretim üyesi, Max Weber Kültür ve Sosyal Bilimler İleri Araştırma Merkezi’nin ve Beşeri Bilimler İleri Araştırma Merkezi’ndeki “Kent Kültürü ve Din: Karşılıklı Biçimlendirmeler” araştırma grubunun eş yöneticisidir. Eski Akdeniz’e ve onu açıklamaya uygun kavramlara odaklanan araştırmaları, kent bağlamında dinsel değişim ve din ekonomisi konularına doğru genişlemiştir. Kitapları Almanca ve İngilizce başta olmak üzere çeşitli dillerde yayımlanan Rüpke’nin Türkçeye çevrilen ilk monografı Pantheon’dur. İngilizce monografları şunlardır: Religion of the Romans (2007), The Roman Calendar form Numa to Constantine (2011), Religion in Republican Rome (2012); From Jupiter to Christ (2014), Religious Deviances in the Roman World (2016), On Roman Religion (2016), Pantheon (2018), Peace and War in Ancient Rome (2019), Urban Religion (2020), Religion and Its History (2021), Priests in ancient Rome (2025). Rüpke ayrıca A Companion to Roman Religion (2007), A Companion to the Archaeology of Religion in the Ancient World (2015, Rubina Raja ile birlikte) kitaplarının ve dinde bireysellik, yaşanan antik din ve dinsel hoşgörü konularındaki çeşitli kitapların editörlüğünü yapmıştır.
KÜNYE
Yayınevi: VBKY
Kategori: İnsan ve Toplum
Kitabın adı: Pantheon
Yazar: Jörg Rüpke
Kapak ve Sayfa Uygulama: Faruk Özcan
Kitap Editörü: Handan Öyken, Belkıs Sağlam
Proje Editörü ve Son Okuma: M. Halit Çelikyön
Türkçesi: Atilla Dirim, Ekin Öyken
Sayfa sayısı: 488
Doğan Hızlan
Elif Özkan
Mete Efendioğlu
Rüştü Bozkurt
Yeni çıkan kitaplar, kampanyalar ve tüm yeniliklerden haberdar edelim.
Üyelik Sözleşmesi, Aydınlatma Metni’ni ve Gizlilik ve Çerez Politikası’nı okudum, anladım ve onaylıyorum.
Lütfen kontrol işlemini tamamlayın:
{{ captchaError }}
KVKK Aydınlatma metni burada gösterilecek...