Page 27 - VakıfBank Kültür Yayınları - Kitap Özetleri
P. 27

Osmanlı Mutfak Kültürü


                                      Saraydan Halka, Klasikten Moderne
                                      Prof. Dr. Arif Bilgin & Dr.Ömer Faruk Can
                TARİH








                                                                 Eser Adı: Osmanlı Mutfak Kültürü
                                                                 Saraydan Halka, Klasikten Moderne
                                                                 Çevirmen: Prof. Dr. Arif Bilgin&
                                                                 Dr.Ömer Faruk Can
                                                                 Dizi Adı: Tarih
                                                                 İlk Basım Tarihi: Ekim 2024
                                                                 Sayfa Sayısı: 344

                                                                 Kitap Boyutları: 18 cm x 24 cm





                                                                 Arka Kapak Yazısı

                                                                 VakıfBank Kültür Yayınları’nın Türk tarihçiliğinde en
                                                                 güncel  çalışma,  kaynak,  yöntem  ve  yaklaşımları  belli
                                                                 konular çerçevesinde bir araya getiren Çalıştay serisinin
                                                                 dördüncü cildi, Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka,
                                                                 Klasikten Moderne Osmanlı mutfağının farklı dönemlerinde
                                                                 ve  coğrafyalarında  ortaya  çıkan  yemek alışkanlıklarını,
                                                                 kültürel etkileşim ve değişimleri, temel gıdalardan lüks
                                                                 tüketime geniş bir yelpazede 11 makalede sunuyor.

                                                                 16. yüzyıldan 19. yüzyıla mutfak tarihini, hem ekonomik-
                                                                 sosyal tarih hem de kültür tarihi  perspektifinden

          Kısa Özet                                              incelemeye tabi tutan bu eser, Osmanlı mutfağının temel
                                                                 tüketim maddelerine, mutfaklarda kullanılan eşyalara,
          Çalıştay serisinin dördüncü cildi, Osmanlı Mutfak Kültürü:   şiirlerde, seyahatnamelerde yeme-içme kültürünün
          Saraydan  Halka,  Klasikten  Moderne  Osmanlı  mutfağının   yansımalarına  ışık  tutuyor.  Hem  saray  mutfağını  hem
          16. yüzyıldan 19. Yüzyıla tarihini, hem ekonomik-sosyal   de halkın günlük beslenme alışkanlıklarını kapsamlı
          tarih hem de kültür tarihi  perspektifinden  inceliyor.   bir şekilde ele alan bu derleme, yemeklerin toplumsal
          Osmanlı mutfağının farklı dönemlerinde ve coğrafyalarında   ilişkilerdeki rolünü ortaya koyarak, imparatorluğun zengin
          ortaya  çıkan  yemek  alışkanlıklarını,  kültürel  etkileşim   kültürel dokusuna dair derin bir anlayış sunuyor. Osmanlı
          ve değişimleri, temel gıdalardan lüks tüketime geniş bir   tarihi okurları ve günümüz mutfak mirasının köklerini
          yelpazede ele alan 11 makale ile okuyuculara sunuyor.   merak edenler için uzun yıllar kaynak olacak bir eser.
















                                                                                                                  15
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32