Page 27 - VakıfBank Kültür Yayınları - Kitap Özetleri
P. 27
Osmanlı Mutfak Kültürü
Saraydan Halka, Klasikten Moderne
Prof. Dr. Arif Bilgin & Dr.Ömer Faruk Can
TARİH
Eser Adı: Osmanlı Mutfak Kültürü
Saraydan Halka, Klasikten Moderne
Çevirmen: Prof. Dr. Arif Bilgin&
Dr.Ömer Faruk Can
Dizi Adı: Tarih
İlk Basım Tarihi: Ekim 2024
Sayfa Sayısı: 344
Kitap Boyutları: 18 cm x 24 cm
Arka Kapak Yazısı
VakıfBank Kültür Yayınları’nın Türk tarihçiliğinde en
güncel çalışma, kaynak, yöntem ve yaklaşımları belli
konular çerçevesinde bir araya getiren Çalıştay serisinin
dördüncü cildi, Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka,
Klasikten Moderne Osmanlı mutfağının farklı dönemlerinde
ve coğrafyalarında ortaya çıkan yemek alışkanlıklarını,
kültürel etkileşim ve değişimleri, temel gıdalardan lüks
tüketime geniş bir yelpazede 11 makalede sunuyor.
16. yüzyıldan 19. yüzyıla mutfak tarihini, hem ekonomik-
sosyal tarih hem de kültür tarihi perspektifinden
Kısa Özet incelemeye tabi tutan bu eser, Osmanlı mutfağının temel
tüketim maddelerine, mutfaklarda kullanılan eşyalara,
Çalıştay serisinin dördüncü cildi, Osmanlı Mutfak Kültürü: şiirlerde, seyahatnamelerde yeme-içme kültürünün
Saraydan Halka, Klasikten Moderne Osmanlı mutfağının yansımalarına ışık tutuyor. Hem saray mutfağını hem
16. yüzyıldan 19. Yüzyıla tarihini, hem ekonomik-sosyal de halkın günlük beslenme alışkanlıklarını kapsamlı
tarih hem de kültür tarihi perspektifinden inceliyor. bir şekilde ele alan bu derleme, yemeklerin toplumsal
Osmanlı mutfağının farklı dönemlerinde ve coğrafyalarında ilişkilerdeki rolünü ortaya koyarak, imparatorluğun zengin
ortaya çıkan yemek alışkanlıklarını, kültürel etkileşim kültürel dokusuna dair derin bir anlayış sunuyor. Osmanlı
ve değişimleri, temel gıdalardan lüks tüketime geniş bir tarihi okurları ve günümüz mutfak mirasının köklerini
yelpazede ele alan 11 makale ile okuyuculara sunuyor. merak edenler için uzun yıllar kaynak olacak bir eser.
15