Page 230 - VakıfBank Kültür Yayınları - Kitap Özetleri
P. 230
Bereketli İmparatorluk:
Osmanlı Mutfağı Tarihi
TARİH Priscilla Mary Işın
Eser Adı: Bereketli İmparatorluk:
Osmanlı Mutfağı Tarihi
Yazar Adı: Priscilla Mary Işın
Çevirmen: Ahmet Fethi Yıldırım
Dizi Adı: Tarih
İlk Basım Tarihi: Kasım 2020
Sayfa Sayısı: 360
Kitap Boyutları: 15,5 cm x 24 cm
Arka Kapak Yazısı
Türk mutfağı üzerine çalışmalarıyla tanınan
araştırmacı Priscilla Mary Işın’ın bu kitabı, Osmanlı
İmparatorluğunun uzun tarihi boyunca değişen,
gelişen ve kendini sürekli yenilemeyi başaran
yemek kültürü üzerinde duruyor. Orta Asya Türkleri,
Abbasiler, Selçuklular ve Bizanslılar gibi Osmanlı
mutfağının temelini oluşturan değişik yeme-
içme geleneklerine genel bir bakışla başlayan
kitap, bu zengin mutfak kültürünün etrafını saran
adab-ı muaşeret kurallarına, aşçılara, lokantalara,
Kısa Özet kanunlara ve gıda ticaretine de yer vererek
okurlarına panoramik bir bakış kazandırıyor. Arşiv
Mary Işın, kırk yıldır Türk mutfağı üzerine birbirinden değerli belgelerinden şiirlere dek altı yüzden fazla birincil
eserler veren bir kültür tarihçisi. İngiltere’de 2018’de ve ikincil kaynaktan yararlanan ve yüz yirmi renkli
yayımlanan bu son kitabı Osmanlı yemek kültürüne dair görselle okurlarına canlı bir manzara sunan Bereketli
müthiş bilgilerle dolu. Görsel zenginliği ve donanımlı İmparatorluk: Osmanlı Mutfağı Tarihi, bize, Osmanlı
içeriğiyle Bereketli İmparatorluk, gastronomiyle ve kültür mutfak kültürünün, farklı toplumsal kesimlerin
tarihiyle ilgilenenler için başucu kitabı olmaya namzet. birikimini bir araya getirerek sosyal kimliğin inşasına
katkı sağladığı mesajını veriyor.
219