Page 230 - VakıfBank Kültür Yayınları - Kitap Özetleri
P. 230

Bereketli İmparatorluk:

                                      Osmanlı Mutfağı Tarihi


                TARİH                 Priscilla Mary Işın







                                                                 Eser Adı: Bereketli İmparatorluk:

                                                                 Osmanlı Mutfağı Tarihi

                                                                 Yazar Adı: Priscilla Mary Işın
                                                                 Çevirmen: Ahmet Fethi Yıldırım
                                                                 Dizi Adı: Tarih

                                                                 İlk Basım Tarihi: Kasım 2020

                                                                 Sayfa Sayısı: 360
                                                                 Kitap Boyutları: 15,5 cm x 24 cm









                                                                 Arka Kapak Yazısı

                                                                 Türk   mutfağı  üzerine   çalışmalarıyla  tanınan
                                                                 araştırmacı Priscilla Mary Işın’ın bu kitabı, Osmanlı
                                                                 İmparatorluğunun uzun tarihi boyunca değişen,
                                                                 gelişen  ve kendini  sürekli yenilemeyi  başaran
                                                                 yemek kültürü üzerinde duruyor. Orta Asya Türkleri,
                                                                 Abbasiler, Selçuklular ve Bizanslılar gibi Osmanlı
                                                                 mutfağının temelini oluşturan değişik yeme-
                                                                 içme geleneklerine genel bir bakışla başlayan
                                                                 kitap, bu zengin mutfak kültürünün etrafını saran
                                                                 adab-ı muaşeret kurallarına, aşçılara, lokantalara,
          Kısa Özet                                              kanunlara ve gıda ticaretine de yer vererek
                                                                 okurlarına panoramik bir bakış kazandırıyor. Arşiv
          Mary Işın, kırk yıldır Türk mutfağı üzerine birbirinden değerli   belgelerinden şiirlere dek altı yüzden fazla birincil
          eserler veren bir kültür tarihçisi. İngiltere’de 2018’de   ve  ikincil kaynaktan  yararlanan ve  yüz  yirmi renkli
          yayımlanan bu son kitabı Osmanlı yemek kültürüne dair   görselle okurlarına canlı bir manzara sunan Bereketli
          müthiş bilgilerle dolu. Görsel zenginliği ve donanımlı   İmparatorluk: Osmanlı Mutfağı Tarihi, bize, Osmanlı
          içeriğiyle Bereketli İmparatorluk, gastronomiyle ve kültür   mutfak kültürünün, farklı toplumsal kesimlerin
          tarihiyle ilgilenenler için başucu kitabı olmaya namzet.  birikimini bir araya getirerek sosyal kimliğin inşasına

                                                                 katkı sağladığı mesajını veriyor.












                                                                                                                 219
   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235